Skip to content


Zorgondersteuning

DE STEUNPILAAR BINNEN DE AFDELING

Een zorgondersteuner bewaakt de veiligheid en schiet te hulp waar nodig. Van het bieden van een luisterend oor aan een gespannen patiënt – of een zorgverlener – het opruimen van de afdeling tot aan het inspringen bij een escalatie. De zorgondersteuner vormt de steunpilaar binnen de afdeling, voor wie en waar nodig. Van algemene zorgondersteuning tot één-op-één begeleiding, alles is mogelijk.
Zorgondersteuners bewaken de rust en de veiligheid op de afdeling en maken zo ruimte vrij voor zorg
Patiënten verdienen de beste zorg. In deze sector is de kans op incidenten relatief groot. Met oog voor veiligheid en hart voor mensen wordt het welzijn van zowel patiënt als zorgverlener verhoogd. Zorgondersteuners zorgen voor rust, aandacht en veiligheid, zodat zorgverleners de beste zorg kunnen bieden.

De professionals van Top Zorg Nederland kunnen binnen een woongroep of afdeling veel begeleidende taken overnemen, waardoor uw medewerkers efficiënter hun kerntaken kunnen uitoefenen. Inzetbaarheid, rendement en veiligheid worden op die manier verhoogd. Dit komt zowel het personeel, de cliënten en de sfeer op de werkplek ten goede. Hierbij kan gedacht worden aan:
– Groepsmomenten
– Het begeleiden en ondersteunen van activiteiten
– Externe bezoeken
– Escalaties
– ADL-HDL
– 1-op-1 begeleiding